У Кривому Розі п’яний військовий прокурор протаранив зупинку і втік з лікарні: сплили цікаві деталі (фото, відео)

У Кривому Розі п'яний прокурор Одеської області на джипі Lexus зніс зупинку громадського транспорту. Водій за усіма зовнішніми ознаками був п’яний в дим. Вадим Лапоха ледь тримався на ногах, проте відмовився пройти тест на драгері. Як виявилось, за кермо у такому стані він сідає не вперше.

У Кривому Розі п’яний військовий прокурор протаранив зупинку і втік з лікарні: сплили цікаві деталі (фото, відео)

Lexus прокурора протаранив зупинку громадського транспорту "Авіаколедж" на великій швидкості. Аварія сталась 17 грудня приблизно о 21:00 на вулиці Купріна. На щастя, в цей час там не було людей.

За кермом був військовий прокурор з Одеської області Вадим Лапоха, який мав явні ознаки сп'яніння.

Коли на місце прибули патрульні, чоловік відмовлявся виходити із машини. З машини вийшов, вже коли приїхала швидка. Фельдшери провели огляд і не знайшли у водія тілесних ушкоджень. Він мав лише підвищений тиск, який міг бути наслідком алкогольного сп'яніння. Розіграв виставу, як йому погано, і навіть продемонстрував, як втрачає свідомість.

Театрально дмухав у драгер і не виходив з авто: момент спілкування поліцейських з прокурором Лапохою

Від проходження тесту на драгері військовий прокурор відмовився і інспектори виписали на нього два адміністративні матеріали — за п'яну їзду за 130 статтею та за ДТП за 124 статтею КУпАП.

Вадим Лапоха вимагав, щоб його госпіталізували. Патрульні попрямували за каретою швидкої допомоги до 8-ї міськлікарні. Туди прокурор потрапив із попереднім діагнозом – гостре алкогольне сп'яніння. До медзакладу прибув також його криворізький колега – військовий прокурор Станіслав Ламан. Як він сам розповів журналістам, він відвідав Лапоху, щоб дізнатися, чи не потрібні йому ліки чи продукти.

Військовий прокурор відмовився проходити тест на алкоголь і втік з лікарні

Після того, як Ламан вийшов з лікарні, на вихід подався і Лапоха. Певний час він блукав коридором, намагався зайти в закритий кабінет, на сходовий майданчик, але потім знайшов потрібні двері і залишив будівлю лікарні, не пройшовши огляду.

Вадим Лапоха сів у автомобіль Chevrolet і втік у невідомому напрямку. Журналіст ІА "Свої. Новини Кривого Рогу" Олег Єрмолінський поїхав слідом за ним. Водій легковика намагався відірватися від нього і навмисне створював аварійні ситуації. Він вимикав світло, коли заїжджав у підворіття, перевищував швидкісний ліміт.

Коли авто зупинилось біля кіоска, Єрмолінському вдалося поспілкуватися з водієм. Той розповів, що працює таксистом і клієнт сам попросив його створювати аварійні ситуації.

Прокурор Вадим Лапоха напав на журналіста Олега Єрмолінського

Пізніше машина зупинилася на заправці, з неї вийшов водій. Журналіст спробував поспілкуватися із Вадимом Лапохою, проте військовий прокурор не став відповідати на запитання та затиснув дверима журналіста.

"Свої" звернулися до поліції через перешкоджання професійній діяльності журналіста (стаття 171 Кримінального кодексу), прибула слідчо-оперативна група. Олег Єрмолінський написав заяву, весь цей час Вадим Лапоха сидів у машині та відмовлявся давати свідчення. Прокурор заявив, що спілкуватиметься лише після офіційної повістки і в присутності адвоката.

На військового прокурора Лапоху, який врізався у зупинку, відкрили кримінальну справу

Сьогодні у відношенні Вадима Лапохи розпочали розслідування за частиною 1 статті 286 "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження".

За це військовому прокурору може загрожувати до 8500 гривень штрафу, до двох років виправних робіт, до шести місяців арешту або до трьох років обмеження волі із позбавленням права керувати машиною до трьох років або без.

На Lexus військового прокурора правоохоронці наклали арешт. Справою зайнялися співробітники ДБР, військового прокурора вже усунули від роботи.

Прокурора Лапоху вже ловили за п'яну їзду, але він виграв справу у суді

У 2017 році в Одесі патрульні зупинили Mitsubishi прокурора, і за кермування у стані алкогольного сп'яніння склали на Вадима Лапоху адміністративний матеріал за 130 статтею. Інформація про це є у Єдиному реєстрі судових рішень.

Малинівський районний суд Одеси прийняв рішення оштрафувати військового прокурора на 10,2 тисячі гривень та позбавити його права керувати транспортними засобами терміном на один рік.

Лапоха вчасно не подав апеляцію, тому суддя Апеляційного суду Одеської області Наталія Гридіна повернула її, залишивши чинним рішення суду першої інстанції.

Здавалося б, точку у справі поставлено, але прокурор знову подав апеляцію і вже інший суддя Руслан Котелевський задовольнив її.

Лапоха переконав служителя Феміди в тому, що просив патрульних дати йому пройти тест на драгері на місці, але вони відмовили військовому прокурору та склали протокол за 130 статтею КУпАП у присутності двох свідків.

У результаті справу про п'яну їзду Вадима Лапохи закрили через відсутність у його діях складу адміністративного правопорушення.

Статки родини військового прокурора Вадима Лапохи

Живе родина військового прокурора дуже небідно. Відповідно до декларації, в гаражі у нього не лише елітний Lexus, а й Mitsubishi Pajero. Сімейство Лапох володіє двома земельними ділянками в Миколаївській області, трьома квартирами в Одесі та Авангарді, а також будиночком та земельною ділянкою у курортній Затоці. У готівці Вадим Лапоха тримає 870 тисяч гривень, а ще задекларував подарунок у грошовій формі - аж 1 млн грн.

Підготовано за матеріалами ІА "Свої. Новини Кривого Рогу"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення