​У психічно хворої жінки забрали 4-х дітей, але повернуть їх після сплати штрафу (відео)

Наряд поліції, психіатрична бригада та нажахані сусіди. Так у Дніпрі в матері-одиначки вилучали чотирьох дітей, яких вона, як кажуть очевидці, морила голодом. А ще кажуть: просто кидалася на перехожих і залякала своєю агресією майже всю вулицю. Мало того, цеглиною ледь не проломила голову сусіду.

​У психічно хворої жінки забрали 4-х дітей, але повернуть їх після сплати штрафу (відео)

Нині у палаті дитячої міської лікарні Дніпра дівчатка ані на мить не відходять одна від одної. Соня, Настя, Юля та Катя – рідні сестри. Найстаршій – 8 років, наймолодшій – 4. Це їх напередодні фактично силою забрали з рідного дому.

Голодувати їх змушувала не аби хто, а рідна мати-одиначка. Через це, кажуть сусіди, всі четверо маленьких сестер жебракували. Сусіди розповідають, що діти неодноразово перелазили через паркан, просили їсти.

А всю вулицю мати-садистка просто залякала – не лише специфічним вихованням дітей, а й власною неконтрольованою агресією.

«І без трусів, і жебракують, і матюкаються. Ну, це ми спостерігали – тому що мама хворіє. Якщо людина розмовляє весь час з Порошенком по телефону, каже, що Тимошенко у неї сестра. Вона виходила на вулицю, кричала, всіх ображала, перехожих, сусідів. Ми бачили, що людина не здорова», - розповіла сусідка Ірина.

Від гріха подалі, її намагалися не чіпати. Але днями в багатодітної матері сталося загострення. Вона ледь не забила цеглиною дворічну онучку сусідки. Спочатку кинула в дитину, а потім в її матір. Та не витримала, і викликала допомогу. Аби соцпрацівники нарешті потрапили до будинку, врятували дітей та втихомирили буйну матір, довелося залучати психіатричну бригаду і навіть копів. Після довгих умовлянь 47-мирічна Лариса таки здалася.

Жінку госпіталізували до психлікарні. А от у будинку побачили страшну картину: четверо заплаканих дітей, антисанітарія та, в прямому сенсі, порожній холодильник.

Керівник служби у справах дітей Індустріального району Дніпра Ірина Лівіт розповіла, що матір матір дівчат чула потойбічні звуки, агресивно стала поводитися по відношенню до всіх.

Голодні, брудні, налякані та з купою паразитів у волоссі. Такими сестер забрали з рідного будинку та привезли медикам. Довгі коси довелося кардинально обрізати. Перевдягти, відмити й добряче нагодувати. Стан – не критичний, утім – далекий від нормального.

Нині із сестрами працюють не тільки медики, а й психологи. Доки матір стабілізуватимуть у психлікарні – дітей обстежать і тимчасово передадуть до притулку. І все б нічого, але весь цей переполох може завершитися лише штрафом.

«Стосовно матері було складено адмінпротокол за невиконання батьківських обов’язків. Відповідальність – найвірогідніше у вигляді штрафу, цей протокол направляється до суду», - розповів патрульний поліцейський Костянтин Садовський.

Про позбавлення батьківських прав соцслужби нині навіть не думають. Відтак, не відкидають, що після нетривалого лікування загостренення мине і жінці знову повернуть дітей. Чим це може обернутися в майбутньому? Незрозуміло. Але як мінімум – сусіди вже з жахом чекають на повернення садистки і ймовірну помсту.

«Може вона повернеться взагалі озлоблена. Це страшно. Неодноразово бачили її з ножем», - кажуть налякані сусіди.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення