Убив і зґвалтував 25 дівчаток і жінок: оприлюднено моторошні подробиці справи про ''іловайського маніяка''

 Обозреватель

​Українські слідчі завдяки унікальній криміналістичній методиці з'ясували особу харцизького (він же іловайський) маніяка, який із 1999 по 2010 рік зґвалтував і жорстоко вбив 25 дівчаток і жінок у віці від 15 до 39 років.

Убив і зґвалтував 25 дівчаток і жінок: оприлюднено моторошні подробиці справи про ''іловайського маніяка''

Злочинець орудував у Харцизьку, Іловайську, Макіївці та Амвросіївці. Правоохоронці довго не могли нічого з'ясувати про нього.

Одна з його жертв, школярка Ася, дивом вижила після зустрічі з маніяком. Вона розповідала поліції, що чоловік накинув їй на шию шкіряну петлю і поволік на пустир. По дорозі дівчинка кілька разів втрачала свідомість. Після того, як злочинець поглумився над нею, він забрав цінні речі та телефон.

Він не спромігся перевірити, чи дихає підліток, і пішов із місця злочину. Ася не запам'ятала зовнішність чоловіка, але помітила якийсь дивний запах, який так і не змогла ідентифікувати. Її навіть пізніше водили по тюрмах, думаючи, що це зачіпка.Також правоохоронцям вдалося знайти ще одну жінку, яка вижила після зустрічі з "іловайським" маніяком - 39-річну Валентину Г. Злочинець діяв за тією ж схемою: накинув петлю на шию і намагався зґвалтувати. Однак другого у нього не вийшло зробити, оскільки Валентина його розговорила. Маніяк скаржився, що якась Юля його сильно образила. А під ранок через дірку в паркані зник у невідомому напрямку

Також правоохоронцям вдалося знайти ще одну жінку, яка вижила після зустрічі з "іловайським" маніяком - 39-річну Валентину Г. Злочинець діяв за тією ж схемою: накинув петлю на шию і намагався зґвалтувати. Однак другого у нього не вийшло зробити, оскільки Валентина його розговорила. Маніяк скаржився, що якась Юля його сильно образила. А під ранок через дірку в паркані зник у невідомому напрямку

Як з'ясувалося, "поганою Юлею" виявилася по-звірячому вбита дівчина зі старої нерозкритої справи. Вона була першою жертвою маніяка. Слідчі прийшли до висновку, що це було ритуальне зґвалтування, тому що злочинець увігнав їй у піхву каблук від туфлі.Коли правоохоронці дослідили її будинок, у натовпі зівак якийсь непримітний чоловік побажав їм удачі. Згодом з'ясувалося, що це був саме той самий маніяк. Обличчя чоловіка ніхто не міг запам'ятати.

17 серпня 2013 року під час грози в Іловайську повісився 41-річний Володимир Куцененко. Це був не примітний чоловік, середнього зросту і статури, раніше судимий. Він покінчив життя самогубством після здачі слини для ДНК-аналізу в справі про звірячі вбивства. Таким чином поліція підібралася до підозрюваного, але так і не встигла його схопити.

Експертиза встановила, що слина належить саме "іловайському маніякові", який залишив свої біоматеріали на декількох тілах. Найбільш примітним у його справі стало те, що з 2002 по 2009 рік Куцененко перестав убивати в цьому регіоні. Як з'ясувалося, він просто їздив на заробітки в Москву.

Слідчі також з'ясували природу дивного запаху, на який звернула увагу одна з його жертв. Мати маніяка розповіла, що він часто гуляв під дощем, а одяг не встигав висихати, тому віддавав гниллю та вогкістю

На Куцененка поліція вийшла завдяки іншій страшній справі. З 2006 по 2009 рік під Києвом орудував сексуальний маніяк Юрій Кузьменко. Саме тоді почала зароджуватися унікальна криміналістична школа.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення