​Українські закони: батька, який підпалив будинок із 11-місячним сином, відпустили на волю (відео)

На Хмельниччині чоловік, який систематично погрожував розправою дружині, підпалив будинок разом із нею та двома дітьми. При цьому садиста відпустили під особисте зобов’язання.

​Українські закони: батька, який підпалив будинок із 11-місячним сином, відпустили на волю (відео)

Інна Стайновська прожила із чоловіком-садистом два роки. 32-річний Олександр Єгоров є батьком її другої дитини. Хлопчику зараз 11 місяців. Інна розповідає, що чоловік регулярно зловживав спиртним і навіть бив її. Але після кожної п'яної сварки обіцяв, що це було востаннє. Жінка вірила і прощала. Втім, коли дебоші почалися щодня, вирішила роз'їхатися, а сина виховувати сама.

«Вже забрав свої речі, забрав ліжко, забрав одежу. Я йому казала і мамі його казала, щоб дав спокій, щоб не приїжджав, що виховаю дитину сама і нічого мені не треба», - розповідає Інна.

Але навіть після того, як чоловік оселився окремо, п'яним він регулярно приходив до родини. Роковий для жінки й дитини день не став винятком. Хоча лють колишнього цього разу була досі небаченою. Ледь не з порогу садист накинувся на колишню дружину та почав душити. Жінка встигла викликати поліцію, чим ще сильніше його розлютила. Копи чоловіка навіть затримали. А коли випустили, той негайно зателефонував дружині і пообіцяв: їй – не жити.

«Ти думаєш … що мусора мені будуть вказувати? Вони мені … разом з тобою. Собака, ти не уявляєш, що ти наробила, як ти за це відповідати будеш! Ти овчина мусорська ... ти не уявляєш який на тебе ... чекає», - ось що казав у телефонній розмові Олександр.

На запитання Інни «що ти мені розказуєш, що маєш хату спалити? Ти що, сина свого спалиш?» відповів: «Я тебе спалю ... Я тобі не те що, я тобі в натурі кажу...».

За деякий час до підпалу жінка побачила Олександра у вікно, але вийти побоялася. Лихо відчула не лише вона, а й її старший 7-річний син Костя.

«Чую, що добре гупає, як бляха. Я ж не знала – горить воно, не горить. Страшно було вийти. Старший син каже – подзвони до мого тата, першого чоловіка, бо мені страшно. Поки приїде міліція, він нам щось зробить. Я подзвонила, а він працює охоронцем на ставу, і каже: вже біжи, вже горить, мені звідси видно, хапай дитину старшу і меншу, я вже викликаю пожежних», - розповідає Інна.

У хлопчика на очах одразу навертаються сльози, як тільки починає пригадувати. Дитина з того часу майже не спить і страшенно боїться повернення вітчима.

«Після того як приїхала міліція, вони забрали його і сказали, що завезуть його туди. Але вони завезли його, десь висадили там, а він назад прийшов і підпалив хату», - каже хлопчик і додає, що було страшно, але найбільше боявся за матір.

Пожежні, які приїхали на виклик, вогонь загасили, а от жити в хаті – заборонили: тепер це надто небезпечно. Підпалений дах може обвалитися будь-якої миті. Збитків, за попередніми підрахунками, аж на 200 тисяч.

«Кажуть, що стелі можуть впасти, що 8 кубів води вони туди влили. Кажуть, що треба переробляти дах», - розповіла Інна.

Зараз родина змушена жити у сусідів. І не лише тому, що в хаті жити небезпечно. Просто колишній чоловік – на волі, і продовжує навідуватися, лякати і погрожувати.

«Взяла до себе, бо переживаю за них. І був випадок, що він приїжджав. І влаштовував в гаражі, щось почав бити. Ми прибігли сюди з чоловіком. Приїхали поліцейські, але його так і не знайшли. Дзвонили до його мами, мама не відповідала на телефон. Так що він тут був», - каже сусідка Аліна Штанько.

Коли він підпалив хату, разом з Інною була її бабуся. Вона ж пригадала пекельне життя онучки з чоловіком.

«Він пригрожував всю зиму, що всіх повбиває. Я чула, як він з кимось говорив по телефону, що повбиває всіх, і Костика їхнього. Хлопчик дуже налякався і з тої пори почав дуже сильно його боятись. А так він його любив, зустрічав його з роботи деколи, коли тверезий. А коли п'яний, ми не підходили до нього», - розповіда Людмила Соколовська.

Правоохоронці кажуть: Олександру оголосили підозру. А ось запобіжним заходом для садиста-п’яниці стало особисте зобов'язання. Утім, копи виправдовуються: обіцяють звернуться до суду і проситимуть для нього цілодобовий домашній арешт.

«Він був затриманий. Спочатку він відмовився давати покази, так як знаходився в важкій степені сп'яніння. По мірі того, як він тверезів, трошки світліла в нього пам'ять і він почав давати покази. На даний час він в скоєному зізнався, йому оголошено підозру», - повідомив начальник Хмельницького відділення поліції Василь Птащук.

Утім, навіть домашній арешт навряд чи зупинить розлюченого чоловіка. Аби з'ясувати причини його жорстокості до колись коханої жінки, знімальна група поїхала до Олександра. Але дома його не було. Матір Олександра розповіла, що він ще на роботі, і буде пізніше.

«В нього адвокат. Я нічого не можу сказати», - виправдовується Людмила.

А на запитання про те, як її син пояснив, чому скоїв відпал, адже там навіть його дитина була, відповідає: «Не в курсі». Жінка вибачилась і зачинила двері.

Телефоном Олександр сказав журналістам, що категорично не хоче із ними зустрічатися.

«Я не можу. – Чому? – Тому що. – А чому ви підпалили будинок з вашою дитиною? – Питайте. – Я питаю: чому ви підпалили будинок, де знаходився ваш син? – Все, вибачте. Я не можу говорити».

А втім, говорити йому доведеться у суді. Проти Олександра відкрито кримінальне провадження за двома статтями – за підпал і погрозу вбивством. Чоловіку загрожує покарання від 3-х до 10-ти років позбавлення волі. Звісно, якщо до того він не втече через гуманність тутешніх запобіжних заходів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення