"А вони готові гинути?" Комбат з АТО назвав умову для завершення війни на Донбасі

 Апостроф

Війна на Донбасі може завершитися тільки в тому випадку, якщо Україна відновить свою територіальну цілісність.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив командир 46 окремого батальйону спецпризначення Збройних сил України "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін").

"Я часто ставлю таке питання. І найчастіше чую у відповідь: війна закінчиться, коли на Донбасі перестануть стріляти один в одного. Але ні, це не кінець війни. Війна закінчиться, коли ми відновимо нашу територіальну цілісність, повернемо собі свою землю", - наголосив він.

При цьому він зазначає, що в цій ситуації є багато складних питань.

"Перш за все - чи готові ми військовим шляхом повернути свою територію? Особисто я - готовий. Батальйон "Донбас-Україна" - готовий. Але давайте зараз вийдемо на будь-яку вулицю Києва і запитаємо у тисячі чоловіків (не жінки, а саме чоловіків): чи готові вони загинути? Відповідь ми знаємо, правда? Або давайте зупинимо тисячу машин, особливо тих, у яких марки подорожчі, - їхні власники готові віддати життя там, на фронті? Ні..." - констатує комбат.

Також він вважає, що війна піде на спад, коли країні-агресору, яка почала цю війну, стане невигідно з нами воювати.

"Свою територію ми повернемо тоді, коли для Росії ця територія стане тягарем, коли вона перестане становити, як вони часто говорять, національний інтерес для Російської Федерації. А ці умови якраз зараз і створюються. Це економічний тиск, коли вони втрачають більше, ніж отримують. Це політичні рішення, які приймаються у нас у країні... Війну затягли в таку заморожену стадію. І я думаю, що стріляти перестануть до кінця цього року", - додав Власенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення