Батько покарав за пошкоджену книгу: на Харківщині з будинку сімейного типу з тяжкою травмою госпіталізували 7-річну дівчинку

У Харківській області 7-річну дівчинку з будинку сімейного типу госпіталізували з тяжкою травмою. Зі слів батька, дитина отримала тілесні ушкодження від падіння зі сходів. Проте поліція вже відкрила справу, а решту дітей - вилучила. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Повідомлення з лікарні про доставлення 7-річної дівчинки з тілесними ушкодженнями надійшло до відділу поліції 3 листопада о 21:50.

"Встановлено, що за вказаною адресою знаходиться будинок сімейного типу, в якому проживають 49-річні чоловік і дружина, а також вісім неповнолітніх дітей. Правоохоронці опитали батьків та вихованців будинку сімейного типу. Вихованців дитячого будинку сімейного типу тимчасово помістили до дитячої лікарні", - розповіли у пресслужбі поліції.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини.

У свою чергу Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова повідомила, що фізичне насильство до дитини скоєно батьком-вихователем як покарання за пошкоджену книгу. Денисова взяла на особистий контроль ситуацію.

"З метою вжиття невідкладних заходів реагування для захисту прав та інтересів дітей-вихованців, зокрема їхнього права на гідне ставлення та захист від насильства, звернулася до Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації та Головного управління Національної поліції в Харківській області. Ситуація перебуває на моєму контролі", - йдеться в повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення