Батько віддав сину кисень, а сам помер – скандал у лікарні Білої Церкви набирає обертів

Навколо білоцерківської лікарні, у якій начебто помер чоловік, що віддав кисень синові, розгорівся справжній скандал.

Волонтер Дана Ярова 17 листопада на своїй Facebook-сторінці повідомила про кричущий випадок, який стався у міській клінічній лікарні № 3 в Білій Церкві. Вона розповіла, що помер чоловік, який пожертвував свою частку кисню синові, який також був госпіталізований через коронавірус. За її словами, через брак кисню в лікарні пацієнтам дозволяють подихати киснем до 15 хвилин на день.

«Батько відмовився від своїх 15 хвилин на день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню чи вже ні», – написала Ярова.

Наступного дня на сайті Київської ОДА з’явилось спростування цієї інформації.

«У підпорядкованому мені медзакладі такого випадку не було», – повідомила головний лікар лікарні № 3 у Білій церкві Тетяна Дідич.

У коментарях під постами на цю тему Дана Ярова уточнила, що дізналась про цю ситуацію від родичів чоловіка й сина, які потрапили із коронавірусом до медзакладу. Тих, хто спростовує у листуванні цю інформацію, вона просить надати факти. Крім того, має намір попросити когось із нардепів надіслати депутатське звернення, аби дізнатися достовірну інформацію.

Водночас волонтер стурбована, що правда у цій ситуації може пройти по аналогії з випадком, який стався днями у Житомирі. Там померла жінка, яка просила мера допомогти із киснем. Після летального випадку міський голова Сергій Сухомлин заявив, що жінка померла не від нестачі кисню:

«Наразі я не можу сказати діагноз, бо йде перевірка. Але там зовсім інші причини цієї смерті».

Нагадаємо, що померла 39-річна Ольга Грабар, яка напередодні написала пост у Facebook, що у реанімації міської лікарні №1, де вона лежала, немає кисню для пацієнтів із Covid-19. У зверненні жінка просила міського голову, аби той втрутився і допоміг із киснем.

«Я не знаю, як нам пережити цю ніч, а на ранок кисню немає взагалі. Я зараз сама тут лежу, кисень відключали за сьогодні вже 8 разів», — написала тоді ще жива Ольга Грабар.

У коментарях до публікації заступниця міського голови Марія Місюрова написала, що станом на 22 годину кисень є, усі відділення працюють (пост Ольга опублікувала 15 листопада о 21.12). Наступного дня після звернення про допомогу жінка померла.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення