Без комп'ютерів і ліків: стало відомо, що саме заборонить Росія у відповідь на санкції США

 СЕГОДНЯ

В Росії у відповідь на нові санкції з боку США запропонували ввести ряд обмежень на поставку до Росії товарів і послуг американського походження. Про це заявив перший віце-спікер Держдуми РФ Іван Мельников.

"У законопроекті йдеться про заборону або обмеження ввезення сільгосппродукції, сировини чи продовольства, країною походження якого є США або інші держави, які підтримують заходи, які США прийняли щодо нашої країни", – сказав Мельников.

Зокрема, пропонується ввести відповідні заходи, пов'язані із закупівлею IT-технологій, – заборони передбачаються для державних і муніципальних організацій, а також окремих видів юридичних осіб.

Законопроект пропонує обмежити ввезення в РФ деяких ліків, вироблених в США чи інших державах. Перелік таких препаратів буде затверджений урядом. При цьому вказується, що заборона або обмеження не поширюватимуться на ліки, "аналоги яких не виробляються в РФ та іноземних державах".

Росія також може підвищити збори за аеронавігаційне обслуговування повітряних суден США, які здійснюють діяльність з перевезення вантажів, випливає з законопроекту. Підвищення зборів, згідно із законопроектом, може також поширитися на повітряні судна держав, "які прийняли рішення про приєднання до дій США".

Пропонується заборонити громадянам США і американським компаніям вивозити з території РФ продукцію та обладнання з рідкоземельних металів.

У проекті відповідних санкцій пропонується обмежити роботу в Росії громадян США та інших держав, які дотримуються такої ж політики. Мається на увазі "заборона або обмеження на залучення до трудової діяльності в Російській Федерації громадян США і (або) інших іноземних держав, в тому числі, в якості висококваліфікованих фахівців".

У документі вказується, що до заходів впливу, зокрема, відносяться заборона на в'їзд громадян США та інших іноземних держав за списком, визначеним МЗС РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення