Без різких рухів: відомий історик дав пораду Україні, як вигнати Росію з Донбасу

 Обозреватель

Дональд Трамп і його адміністрація розуміють всю важливість українського питання. У співробітництві з європейськими лідерами вони будуть продовжувати тиск на Кремль, вимагаючи виведення російських окупаційних військ з території східної України.

Про це пише відомий російський історик Андрій Зубов у своїй колонці на сайті "Обозреватель".

Він звернув увагу, що США зайняли досить жорстку позицію в Сирії, збивши літак військ Асада, який бомбив позиції курдів. Зубов вважає, що таким чином ситуація в Сирії загострилася. При цьому історик вважає, що зараз неможливо передбачити, чи переросте це у відкрите військове протистояння США і Росії, як це було у В'єтнамі.

"Трамп все більше і більше, в силу обставин і непохитної волі Конгресу і американського суду, стає на антикремлівські позиції", - зазначає Зубів.

Експерт нагадав про введення Сполученими Штатами нового пакету санкцій проти Росії і продовження заходом попередніх обмежень: "Це все дотисне Кремль. З Путіним або без нього – це вже інша розмова. Але точно дотисне".

Історик особливо підкреслив, що в Росії падає рівень життя, а невмілі дії влади тільки погіршують ситуацію. Зокрема, Зубов нагадав про недавню заборону в РФ на розголошення інформації про майно вищого керівництва країни: "Це викличе ще більше озлоблення суспільства. Кремль сам собі риє яму".

Втім, у такій ситуації Зубов радить Україні поки не починати звільнення окупованого Донбасу військовим шляхом. Ідея початку операції за "хорватським сценарієм" надходить з Москви, впевнений історик: "Це тільки на руку Кремлю. І якщо Україна почне зараз якісь військові дії, вся Європа і США від неї відвернуться. Найбільше вони бояться відкритої війни".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення