Безхатченко за 4 тисячі доларів кинув коктейль Молотова у будинок заступника голови Офісу президента (фото)

Сьогодні близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника Голови Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції. За даними численних ЗМІ, мова йде про заступника глави ОПУ Ігоря Жовкву.

"Зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання. Родом із селища Косарі Кам’янського району Черкаської області. Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи. З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер Telegram. Обіцяли заплатили 4 тисячі доларів США після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі", - повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

Наразі Кіберполіція та інші оперативні служби працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення