Безпілотник з вибухівкою атакував резиденцію прем'єр-міністра Іраку в Багдаді, політик у лікарні (відео)

Прем'єр-міністра Іраку Мустафу аль-Казімі в ніч на неділю доставлено до лікарні після атаки його резиденції в Багдаді за допомогою трьох замінованих безпілотних літальних апаратів. Два безпілотники було знищено. Глава уряду не постраждав, водночас поранення отримали 10 співробітників служби охорони. Подробиці нападу на резиденцію розповіли телеканали Al Arabiya і Al Jazeera.

Прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казімі
"Я в порядку, слава Богу, серед мого народу, і я закликаю всіх до спокою і стриманості в ім'я Іраку", - написав Мустафа аль-Казімі у Twitter.

Уряд країни повідомив, що безпілотник намагався вразити будинок аль-Кадімі у сильно укріпленому районі Багдада - Зеленій зоні. Жителі Багдада чули звук вибуху, за яким послідувала стрілянина з боку сильно укріпленої Зеленої зони столиці, де розташовані іноземні посольства та урядові установи.

За атакою, найімовірніше, стоять проіранські угруповання, прихильники яких намагаються оскаржити результати парламентських виборів в Іраку, на яких вони зазнали найбільшої поразки. Прихильники проіранського ополчення шиїтів вже майже місяць стоять табором біля Зеленої зони.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення