Борг ціною в життя: підлітки до смерті побили знайомого та виклали фото в інтернет

У місті Жовква Львівської області троє неповнолітніх через борг до смерті забили знайомого 17-річного хлопця, фотографії тіла загиблого були оприлюднені у соціальній мережі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в області.

"До дільничного офіцера поліції Жовківського відділення поліції 24 квітня надійшло повідомлення про те, що в одній з соціальних мереж була оприлюднена інформація про можливе вбивство людини", - повідомили в поліції.

Під час проведення перевірки інформація підтвердилася – тіло юнака з численними тілесними ушкодженнями поліцейські виявили закопаним на території одного з домогосподарств у місті Жовква. Особу загиблого встановлено – ним виявився мешканець одного з сіл району.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За даними слідства, в ніч з 12 на 13 квітня у підвалі одного з житлових будинків у місті Жовква хлопця жорстоко побили троє його знайомих: двоє місцевих мешканців віком п'ятнадцяти та сімнадцяти років та сімнадцятирічний мешканець одного з сіл Жовківського району.

"Побачивши, що побитий не подає ознак життя, зловмисники винесли тіло з підвалу, занесли за будинок та закопали. При цьому вони сфотографували тіло загиблого і в подальшому один із товаришів оприлюднив ці фото у соціальній мережі", - прокоментували в поліції.

Неповнолітніх опитали у присутності батьків та психолога. За їх словами, вони побили свого знайомого тому, що він заборгував їм гроші – дванадцять тисяч гривень – та не міг повернути борг.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України. Невдовзі суд обере для них запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення