Ботанічний сад у Львові похизувався рослиною, яка існували понад 100 млн років тому (фото)

У ботанічному саду ЛНУ ім.І.Франка росте рослина, яка природно трапляється в дощових лісах південно-східної Бразилії, а тому є унікальною для нашої території. Про це йдеться 24 липня на офіційній сторінці установи у Facebook.

"Сьогоднішня рослина є унікальною для нашого Саду та здалеку привертає увагу відвідувачів. Одних вона зачаровує своїми гігантськими листками, інших же, – відлякує, оскільки зовні схожа на отруйного борщівника. Втім, ця рослина нічого спільного з борщівником не має, і називається Гуннера Рукавчаста, на честь норвезького єпископа та ботаніка Йогана Гуннеруса", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гуннера – надзвичайно декоративна своїми великими листками, рукавоподібні трубчасті черешки яких можуть сягати до 4 м заввишки, при діаметрі листкової пластинки до 3 м.

Називають рослину також «їжею динозаврів» і не дарма, оскільки рослина є справжнім ровесником цих вимерлих тварин. Так, за оцінками вчених, представники гуннерових існували уже понад 100 мільйонів років тому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення