Через ділянку та 6 млн гривень зниклих на закупівлі ліків для онкохворих: у КМДА тривають обшуки

До Київської міської державної адміністрації прийшли з обшуками. Вони стосуються справи про облаштування скверу замість житлового будинку поблизу станції «Сирець» та через розкрадання 6 млн грн на закупівлях ліків для онкохворих.

Про сквер повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, а про закупівлю ліків — Київська міська прокуратура.

Обшуки відбуваються у пʼятницю, 10 вересня. Щодо скверу, то Загуменний пояснив, що ділянку, про яку йдеться, ще у 2009 році передали Раді нацбезпеки та оборони у постійне користування для будівництва багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами на вулиці Щусєва. Однак у 2019 році після обстеження ділянки виявили, що її не використовують за призначенням, тому мерія забрала у РНБО право нею користуватись.

Зазначено, що зараз цю ділянку привели до ладу, вивезли сміття та облаштували. Подальші плани — зробити там сквер.

Прокуратура своєю чергою повідомила, що внаслідок закупівлі лікарських засобів за штучно завищеними цінами з місцевого бюджету зайво сплачено коштів на суму понад 6 млн гривень. Мовляв, саме через це проходять обшуки в КМДА.

У коментарях користувачі кепкують, що думки розділилися. В КМДА виправдовуються з приводу скверу, а прокуратура шукає зниклі гроші під час закупівлі ліків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення