Через нежить: 9-річній дівчинці у Львові зробили трепанацію черепа та видалили кістку (фото)

У Львові через нежить дев'ятирічній дівчинці довелося прооперувати мозок, а кістку з черепа якийсь час зберігати в її животі. Про це повідомляє Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова.

Зазначається, що все почалося зі звичайної застуди. Спершу батьки лікували дитину вдома, але це не допомогло.

До лікарні дівчинка потрапила вже у вкрай складному стані: у неї постійно була висока температура, боліла голова, перестала працювати рука та частково нога.

МРТ показало, що гній дістався мозку. Діагноз - субдуральна емпієма над лівою півкулею головного мозку. Спеціалісти ЛОР-відділення швидко зібрали гнійний вміст із пазух, але позитивний ефект тримався недовго.

В Ані почалися судоми й вона потрапила у реанімацію.

Тоді мультидисциплінарна команда спеціалістів у складі педіатрів, неврологів, реаніматологів, отоларингологів, хірургів та нейрохірургів одностайно вирішила, що негайно потрібна надскладна операція.

Дитині зробили декомпресійну трепанацію черепа. Потім видалили велику частину кістки черепа та забрали зайву рідину.

Далі кістку потрібно було повернути на місце, але це виявилося неможливим. Нагноєння спричинило набряк мозку й потрібно було чекати, доки той зійде.

Аби зберегти кістку у стерильних умовах, хірурги розмістили її у передній черевній стінці дівчинки, попередньо сформувавши там “кишеньку”.

Зазначили, що щойно набряк спав - кістку реімплантували на місце, виконуючи пластику твердої мозкової оболонки. Усі кілька етапів втручань минають успішно.

У лікарні повідомили, що нині дівчинка здорова повертається додому. Вона провела в лікарні місяць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення