Чоловік, який у Львові чіплявся до 7-річної дівчинки в шкільному туалеті, раніше орудував у Києві: нові подробиці

Чоловік, який намагався вчинити розпусні дії стосовно 7-річної дівчинки у вбиральні львівської школи, у вересні цього року скоїв аналогічний злочин у Києві. Щойно стало відомо, що суд у Львові обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 50-річному чоловіку, затриманому за підозрою у розбещенні малолітніх дітей. Про це у Facebook повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Дії зловмисника кваліфіковані за ч.2 ст. 156 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 8 років позбавлення волі. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та перебував у розшуку за вчинення аналогічних злочинів на території Києва.

"У вересні цього року чоловік за таких же обставин вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини в школі на Лісовому масиві у Києві. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 181 тис. грн. Провівши близько місяця в слідчому ізоляторі, підозрюваний був звільнений - матір внесла за нього кошти", - розповіла Максимець.

Після звільнення з СІЗО чоловік виїхав до Харкова та перестав з’являтись до слідчого, обґрунтовуючи це необхідністю догляду за важкохворою матір’ю. Потім взагалі вимкнув телефон, почав переховуватися від слідства, відтак одразу був оголошений в розшук.

У Харків із Києва невідкладно виїхала оперативна група для його затримання і доставки до суду для зміни запобіжного заходу з застави на тримання під вартою.

"З’ясувалось, що матір він не доглядав зовсім, а навпаки вкрав всі її заощадження. Хвора жінка невдовзі померла. Столичні оперативники сподівались, що підозрюваний з’явиться на її поховання, однак він не прийшов. Підозрюваний залишив Харків і, як тепер знаємо, продовжив орудувати у Львові", - зазначила Максимець.

Зокрема, вона відзначила, що раніше цей чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Останній раз вироком суду у 2019 році був засуджений до 12 років позбавлення волі за вчинення аналогічного злочину. Проте вже 10 вересня цього року він звільнився на підставі "закону Савченко".

Нагадаємо, що днями у Львові чоловік, який переодягнувся у жіночий одяг, у вбиральні школи намагався вчинити розпусні дії стосовно 7-річної дівчинки, представившись лікарем. Аналогічний випадок стався 20 грудня в іншому навчальному закладі. Зловмисником виявився неодноразово судимий 50-річний житель Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення