Чоловіка, який збрехав про мінування залізничної станції, щоб "насолити" дружині, ув’язнили на 4 роки

 Судовий репортер

Київський апеляційний суд призначив 4 роки позбавлення волі за неправдиве повідомлення про замінуванння. Про це йдеться у вироку суду від 22 червня.

31 січня 2019 року о 14 годині 20 хвилин чоловік у стані алкогольного сп’яніння їхав електропоїздом № 6015 сполученням «Київ-Фастів». Коли поїзд слідував зі станції «Вишневе» у напрямку станції «Фастів-1», обвинувачений подзвонив на «102» та збрехав про мінування вокзалу станції «Фастів-1».

Суд першої інстанції засудив чоловіка умовно. Прокурор подав скаргу, вимагаючи суворішого покарання.

Апеляційний суд виніс новий вирок і призначив зловмиснику реальне тюремне покарання.

Чоловік раніше неодноразово судимий, хоча судимості і зняті. Сьогодні також звинувачується в умисному вбивстві (ч.1 ст.115 ККУ) і утримується в Одеському слідчому ізоляторі.

Поза увагою першої інстанції залишилися обставини скоєння злочину, а саме, стан алкогольне сп’яніння і хуліганський мотив, тобто намір показати своє нехтування до оточуючих, суспільства, громадського порядку, адже, як показав обвинувачений, у такий спосіб він вирішив «насолити» дружині.

Сумнівними є і висновки першої інстанції про щире каяття лише з огляду на те, що обвинувачений не заперечував фактичні обставини скоєння злочину.

3 червня 2021-го Приморський суд Одеси також засудив цього уродженця Фастова до 7 років в’язниці за умисне вбивство. Інцидент трапився у січні цього ж року на території зеленої зони пляжу «Ланжерон». Обвинувачений і потерпілий проживали там у закинутому будинку і вживали спиртне. Під час конфлікту чоловік завдав своєму товаришу чотири удари кухонним ножем, поки ніж не зламався.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення