"Давайте зберемо в ДБР захисників педофілів і вбивць": у бюро влаштували адвоката, який відмазав душогуба

До складу конкурсної комісії ДБР з добору членів Ради громадського контролю увійшов адвокат Андрій Циганков, який 10 років тому успішно захищав вбивцю. Питання моральності кадрів у ДБР і рівня довіри до органу підняла на своїй сторінці у Facebook журналістка Ірина Винокурова.

«Адвоката не можна асоціювати з клієнтом. Але, на мій погляд, вони несуть моральну відповідальність за тих, кого відмазували ... Досвідчений і дорогий адвокат, яким є Циганков, точно може собі дозволити вибирати клієнтів, відмовляючи в послугах відвертим мерзотникам. У мене тут більше питання до ДБР. У адвокатському середовищі досить шанованих людей, але ДБР чомусь притягує дуже неоднозначних. У всіх маніяків, вбивць, педофілів точно були адвокати. Давайте їх всіх зберемо в ДБР, і після цього будемо міркувати про репутацію органу і довірі до нього. Тут або хрест зняти, або труси надіти», - пише Ірина Винокурова.

адвокат Андрій Циганков

Вона розповіла, що Циганков свого часу захищав Антона Желепу, який є винуватцем двох смертельних ДТП. Останнє сталося 12 липня цього року на Старообухівській трасі: у цій аварії загинула родина – батьки та двоє дітей. 10 років тому Антон Желепа вбив молоду дівчину, залишивши сиротою її сина, ще один чоловік залишився інвалідом. Желепа тоді примудрився дивним чином отримати три роки умовно, але потім апеляція це рішення скасувала.

Також відомо, що у 2016 році Желепу судили за дрібне хуліганство. Він чіплявся до перехожих, розбив скло двері в кіоск і погрожував спалити його. Через три роки, восени 2019-го, він побив чоловіка. У 2020 році Желепа проходив як обвинувачений в справі про домашнє насильство.

«Адвокатом, який «повирішував» в суді першої інстанції умовно за смерть молодої дівчини, був Андрій Циганков. Зараз в широких колах він більше відомий як адвокат екс-нардепів Онищенка і Шепелєва. Тепер «моральний авторитет» Циганков буде вибирати членів РГК в ДБР», - констатує Ірина Винокурова у своєму дописі.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення