Депортація за півсвіту: українців з Маріуполя вивезли до кордонів із Китаєм та Північною Кореєю (фото)

Росіяни відправили 300 жителів Маріуполя Донецької області у російське місто Владивосток, а потім розселили у віддаленому мікрорайоні міста Находка (Приморський край РФ). Українців поселили у будівлі, які нагадують щось середнє між гуртожитком та готелем, не забезпечують речами та не видають грошей, тому у них немає можливості вийти на зв’язок. Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Українців депортували майже за 10 тисяч кілометрів - фактично біля кордонів з Китаєм та Північною Кореєю.

Андрющенко розповів, що у маріупольців немає документів, утім процедура їх оформлення триває. Радник міського голови додав, що наших земляків годують тричі на день, але "про якість мова не йде".

"Обіцяють через два тижні закінчити бюрократичні процедури щодо оформлення і провести подальше переселення в інші містечка. Щодо роботи - виключно з запропонованого. Низьковаліфікований і низькооплачуваний труд. Формально росіяни кажуть про можливість потім у будь-який час відмовитись від статусу "укриття від війни", але довіри цьому немає. Фактично, наших людей з теплого Приазов’я вивезли за 9,6 тисяч кілометрів в дупу світу, де найтепліший місяць серпень з температурою +21 задля чого?", - зазначив Андрющенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення