Діючі та колишні: працівники податкової на Київщині вивели з бюджету 3 млн гривень (фото)

Державним бюро розслідувань викрито організовану групу з-поміж діючих та колишніх працівників Державної податкової служби України, яка завдала збитків державному бюджету на суму понад 3 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба установи.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Головного управління ДФС у Київській області в період 2015-2019 років незаконно повернули податок з доходів фізичних осіб та єдиний соціальний внесок фізичним та юридичним особам на суму понад 3 млн. грн.

22 лютого 2021 року п’яти членам організованої групи повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, та службовому підробленні (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 366 за різними видами співучасті).

Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР, оперативний супровід – СБУ, Національна поліція України, Головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво - Офіс Генерального прокурора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення