Дитячі садки Києва годували малюків шкідливим забороненим продуктом

 УНИАН

Батьки, чиї діти харчуються в дитячих садках та школах мають право вимагати в адміністрації закладу документи на харчову продукцію.

У дитячі садки Києва замість вершкового масла постачали заборонений продукт.

Як повідомили УНІАН у Держпродспоживслужбі, у садки замість вершкового масла суб’єктом господарювання був завезений молоковмісний спред, який заборонено для використання в Україні (понад 50% немолочних жирів).

У зв’язку з цим спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Києві проведено ряд заходів з виявлення інших дитсадків, куди дане приватне підприємство постачало аналогічну продукцію. Такі факти зафіксовано ще у 7 дитсадках столиці. Національною поліцією відкрито кримінальне провадження.

У Держпродспоживслужбі підкреслюють, що батьки, чиї діти харчуються в дитячих садках, школах та інших організованих дитячих колективах, мають право вимагати в адміністрації закладу документи на харчову продукцію. У випадку ненадання таких документів, їх відсутності або невідповідності встановленим вимогам (наявність товаро-транспортної накладної, вимоги до продукції, які виставлялися під час тендеру тощо), підозри щодо небезпечності харчових продуктів, батьки завжди можуть звернутися до Держпродспоживслужби України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення