Думала, що ріжуться зуби, а виявилась пневмонія: суд позбавив волі матір, яка не викликала швидку

На Волині засудили матір, яка не лікувала сина, через що він помер. Малюку був лише рік. Про це йдеться у вироку Турійського районного суду Волинської області.

Суд постановив, що матір не вжила заходів задля лікування однорічного сина, і якби своєчасно звернулася до медиків, то трагічних наслідків можна було уникнути.

"21 липня 2018 року вона бачила, що під вечір син був хворим, але температуру тіла вона почала йому міряти 22 липня 2018 року і відповідно сама її збивала, бо думала, що у нього ріжуться зуби. Це ж саме вона робила і протягом дня 23 липня 2018 року, однак, коли побачила, що температура не збивається, то викликала швидку, проте, син помер у неї на руках до приїзду медичних працівників. У вчиненому матір щиросердно розкаялася, просила суворо її не карати", - йдеться у вироку суду.

Лікарі констатували, що хлопчик захворів на гостру лейкоцитарну бронхопневмонію, через що у нього і піднялася температура. Цей стан супроводжується в'ялістю, відмовою від їжі та сну. Внаслідок цього у дитини розвинулася незворотня легенево-серцева недостатність, яка призвела до смерті.

Суд призначив обвинуваченій покарання у виді трьох років позбавлення волі із застосуванням дворічного іспитового строку. Відомо, що їй 29 років, і на її утриманні перебувають четверо малолітніх дітей. Її вже притягали до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дитини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення