Екс-голова банку, який відмивав сотні мільярдів доларів путінських олігархів, наклав на себе руки

 СЕГОДНЯ

Колишній керівник естонського відділення Danske Bank, через який Росія "відмила" понад 230 млрд доларів, Айвар Рехе наклав на себе руки.

Про це повідомили в прокуратурі Естонії після того, як 25 вересня тіло Рехе виявили на задньому дворі його заміського будинку. Як зазначається, крім держобвинувачення, версію з суїцидом підтвердили в поліції і судмедекспертиза.

"Слідчі дії, що проводилися останніми днями в рамках кримінальної справи Danske Bank, також не дають жодних підстав для того, щоб сумніватися в причині смерті Айвара Рехе, і доводять, що той добровільно пішов з життя", – йдеться в опублікованій 30 вересня заяві прокуратури .

Варто відзначити, що за два дні до того, як його виявили з вогнепальним пораненням, Айвара Рехе оголосили в розшук.

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме вимагає у поліції повний звіт про все, що пов'язано зі зникненням, пошуками та виявленням Рехе, а також про подальші дії правоохоронців.

Нагадаємо, в минулому році естонське відділення найбільшого комерційного банку Данії звинуватили в проведенні сумнівних операцій на сотні мільярдів євро, в тому числі з відмивання грошей нерезидентів-росіян. Розслідування щодо Danske Bank стало найбільшим в своєму роді – воно призвело до арешту 10 колишніх співробітників установи. Рехе серед них не було. Це також призвело до відставки директора банку Томаса Боргена.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення