ФІФА почала розслідувати вживання допінгу 11 російськими футболістами

 BBC

Міжнародна федерація футболу почала розслідування проти 11 російських футболістів, які фігурують у доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства під керівництвом Ричарда Макларена, повідомляє ВВС.

У доповіді, результати якого оприлюднили 18 липня, йшлося про те, що російське міністерство спорту контролювало і проводило маніпуляції з результатами аналізів спортсменів за допомогою ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд Росії в Москві та Сочі.

Автор доповіді Ричард Макларен заявив, що його комісія виявила 580 випадків приховування позитивних результатів тестів на допінг у 30 різних видах спорту перед Олімпійськими іграми 2012 року в Лондоні і 2014 року в Сочі.

У Російському футбольному союзі підтвердили отримання запиту з ФІФА.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не відбиратиме в Росії право проведення Чемпіонату світу 2018 року у зв'язку з допінговим скандалом.

Як повідомляли, в липні було оприлюднено звіт із розслідування, проведеного на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Він засвідчив, що Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудував систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення