Глобальне потепління: В Індонезії два острови пішли під воду через підвищення рівня моря (фото)

Два незаселених острова, що входять до складу індонезійської провінції Південна Суматра, повністю пішли під воду в результаті підвищення рівня моря через глобальне потепління. Про це пише в четвер газета The Straits Times.

“Острови Бетета і Гундул наразі знаходяться на позначці 1-3 м нижче рівня моря”, — заявив керівник цієї неурядової структури Хайрул Собр.

“Якщо не вжити термінових дій, то під загрозою зникнення перебувають ще чотири острови, що входять до складу цієї провінції”, — попередив експерт. Так, за його словами, острів Бурунг вже знаходиться на нульовій позначці, Калонг і Салах Нама — приблизно на рівні двох метрів над поверхнею води, острів Крамат — близько 3 м над водою.

Він зазначив, що Салах Нама все ще є жилим островом, незважаючи на те, що з 1990-х років місцеві жителі поступово почали залишати острів, в тому числі через підвищення рівня води. Експерт також розповів, що на на острові Бетета, що пішов під воду, раніше розташовувався національний заповідник, який отримав визнання ЮНЕСКО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення