Гонтарева написала заяву про відставку у зв'язку з "офшорним скандалом", - журналіст

 Канал 112

Глава НБУ Валерія Гонтарева написала заяву про відставку. Про це на своїй сторінці у ФБ написав відомий журналіст Олександр Дубинський, посилаючись на свої джерела.

"За одними чутками, причина - конфлікт з президентом після Panamapapers. Нібито, Гонтарева займалася домовленостями з Rotschild'ами і реєструвала для Петра той самий злощасний офшор. Відбувся жорсткий конфлікт, в результаті якого Гонтарева вирішила піти. За іншими чутками, її відхід - домовленість з парламентом для голосування по кандидатурі Гройсмана - прем'єра", - зазначив журналіст.

За його словами, він ще не отримав підтвердження інформації з Адміністрації президента і НБУ. При цьому Дубинський не виключає, що вже йдуть торги за посаду глави НБУ, проте "кому він відійде, поки неясно".

Нагадаємо, Валерія Гонтарева останнім часом фігурувала в низці скандалів. Один з останніх – інформація про її зв'язки з російськими бізнесменами, яка розкрилася після оприлюднення так званих Panama papers. Гонтареву також звинувачують у підтримці російських банків, що працюють в Україні.

Зокрема, НБУ нещодавно виділив чергові 200 млн. грн "Промінвестбанку", власником якого є російський "Внєшекономбанк", що знаходиться в списку санкцій США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення