Гори сміття та недоїдки: у Дніпрі копи забрали з хати сімох дітей (фото)

 ТСН

У Дніпрі правоохоронці вимушені були забрати з оселі сімох дітей. Як виявилось, в антисанітарії діти мешкали кілька років, але зрештою не витримали і самі викликали поліцію.

Повідомляється, що батько дітей помер, за дітьми доглядає 39-річна матір. Вона ніде не працює, живе коштом соцвиплат. Родина, як виявилося, вже три роки стоїть на обліку соцслужби, але там трагедії в інциденті не бачать.

Керівник управління районної служби в справах дітей Майя Гулідова заявила, що наразі питання про позбавлення матері батьківських прав не стоїть.

"Зробили зауваження матері щодо того, щоб вона прибрала на подвір'ї. Також у зв'язку з карантином ми допомагали їй харчами, продуктами. Наразі ми не ставимо питання про позбавлення матері батьківських прав", - повідомила начальник управління районної служби в справах дітей Майя Гулідова.

У поліції повідомили, що у будинку проживають дві родини — жінка з п'ятьма дітьми та її брат зі співмешканкою. Остання перебувала у стані алкогольного сп'яніння, вчинила сварку, розбила вікно, поводилася неадекватно, чіплялася до дітей й ображала їх. Патрульні склали на жінку адміністративний матеріал за хуліганство.

Водночас правоохоронці кажуть, що приїхавши до будинку, побачене їх шокувало. Так, у кімнатах по коліна було сміття, а сморід чутно аж на вулицю. Дітлахи ж перебували посеред величезного шару бруду та мотлоху.

"Їжі майже не було. Якісь гнилі залишки були. Видно було, що діти голодні, недоглянуті", - розповіла речниця управління Патрульної поліції Дніпропетровщини Людмила Копиленко.

Матері на момент приїзду копів вдома не було. У стані алкогольного сп'яніння вона приїхала лише, коли їй зателефонували патрульні.

"Поводилась неадекватно. Кричала на дітей. Патрульні склали протокол за статтею 173 – хуліганство", - сказала речниця управління Патрульної поліції Дніпропетровщини Людмила Копиленко.

Сусіди розповіли, що мотлох до хати нанесла сама матір. Вона це робила роками. Наразі дітей забрали від матері й помістили до лікарні. За словами медиків, малеча здорова. Чи повернуться додому - поки невідомо. Їхній матері у черговий раз дали час на виправлення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення