ГПУ повідомила про підозру в ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві олігарху Грановському

 Канал 112

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури повідомлено про підозру українському олігарху Олександру Грановському, його підозрюють в ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У ГПУ зазначили, що триває досудове розслідування злочинів, скоєних посадовими особами ТОВ "Тедіс Україна".

"За результатами проведеного досудового розслідування здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру жителю міста Одеса, українському олігарху О. Грановському у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене особою, яка зобов'язана їх сплачувати, які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Грановський за попередньою змовою зі службовими особами вищевказаного ТОВ, яким повідомлено про підозру, створив злочинну схему ухилення від податків через підконтрольні олігарху підприємства.

"У зв'язку з викладеним, 23 травня слідчими і прокурорами Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України О. Грановському повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень. У даний час досудове розслідування триває, проводиться необхідний комплекс слідчих і процесуальних дій з метою встановлення всіх фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", - зазначили в ГПУ.

Зазначимо, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook уточнила, що мова йде саме про олігарха Олександра Грановського, а не нардепа від фракції БПП.

Як повідомлялося, наприкінці квітня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що тютюновий дистриб'ютор "Тедіс Україна" перерахував 300 млн грн штрафу до державного бюджету.

Нагадаємо, ГПУ звинувачує Антимонопольний комітет у сприянні монопольному становищу дистрибуційної компанії "Тедіс Україна" на ринку дистрибуції тютюнових виробів. Силовики вважають, що в АМКУ не застосували необхідних санкцій до монополіста, якого підозрюють у виведенні за кордон близько 2,5 млрд грн і можливому фінансуванні тероризму.

Раніше в АМКУ, офісах TEDIS і причетних фірм пройшли обшуки у справі про порушення конкурентного законодавства та фінансування тероризму.

За даними прокуратури, власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (TEDIS, - ред.) є громадянин РФ Кесаєв, до якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. Правоохоронці повідомляли, що під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціям "ДНР-ЛНР".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення