Ґвалтували в лісі та на фермі, але відпустили і погрожують: шокуючі подробиці викрадення дівчини у Полтаві

У Полтаві викрали та зґвалтували 20-річну дівчину. Про її зникнення до поліції ще 14 листопада повідомив батько. Вже за три дні, 17 листопада, поліція отримала інформацію, що дівчина повертається до Полтави. Місцеві ЗМІ повідомили, що рідня ґвалтівника веде себе зухвало, заявляючи, що вони підкупили поліцію. Тому у п’ятницю в Полтаві під стіни окружної прокуратури вийшли на протест представники азербайджанської громади міста, які вимагали, аби правоохоронці не "злили" справу.

"Під час спілкування з дівчиною слідчий встановив, що її незаконно було позбавлено волі та зґвалтовано", - офіційно повідомили у Відділі комунікації поліції Полтавської області.

На часі в рамках відкритих кримінальних проваджень тривають оперативно-розшукові та слідчі дії. Правоохоронці також зазначили, що розслідування перебуває на особистому контролі керівництва Головного управління поліції Полтавщини.

Одна з рідних дівчини повідомила шокуючі подробиці злочину, пише Кременчук Оперативний. 14 листопада дівчина поверталася із ринку додому. Близько 16-ї години біля ТРЦ "Конкорд" її перестріли двоє чоловіків, примусово запхали в автомобіль та відвезли у невідомому напрямку. Очевидці повідомили про подію поліцію. Батько одразу написав заяву в поліцію. За описом він зрозумів, хто викрав доньку. Цей хлопець колись мешкав з нею в одному селі.

"Потім за три дні її випустили. Тіло дівчини було вкрито синцями й подряпинами. Дівчина сказала, що її ґвалтували в лісі й на фермі. Вона жила на вулиці. Тепер вона сидить дома, ні з ким не розмовляє, б’є себе, вона не в собі", – розповіла родичка про стан потерпілої.

17 листопада, коли дівчина повернулася і розповіла усі обставини події, батько пішов до Полтавського райуправління поліції. Чоловік розповідає, що його з донькою з ранку до вечора таскали по кабінетах.

"Рідні хлопця нам відкрито сказали: "Ви нічого не доб’єтеся, ми підкупили поліцію, вашу заяву порвали й викинули", - каже батько зґвалтованої дівчини.

19 листопада у Полтаві близько 16 години під стінами окружної прокуратури на вулиці Володимира Козака пройшов протест представників азербайджанської громади міста. Вони вимагали розслідувати злочин.

У поліції повідомили, що у справі відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 152 (Зґвалтування). Санкція статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення