Хорватська поліція побила журналістів Аль-Джазіра, Reuters і АР

 ТАСС

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" (RSF), штаб-квартира якої знаходиться в Парижі, рішуче засудила сьогодні інцидент на сербо-хорватської кордоні, в результаті якого постраждали кілька працівників ЗМІ.

Про це йдеться в поширеному нею сьогодні заяві. Неурядова організація розцінює дії хорватської поліції як "абсолютно неприпустимі".

"Інциденти, жертвами яких стають журналісти та які відбуваються в результаті дій прикордонної поліції, стають все більш частим і абсолютно неприпустимим явищем, яке ми засуджуємо з усією рішучістю", - йдеться в заяві.

"Репортери без кордонів" закликали владу Хорватії "перешкодити використанню поліцією сили стосовно журналістів чи спроб залякування їх".

Хорватська поліція 19 жовтня на території між кордонами Сербії та Хорватії побила журналістів телекомпанії "Аль-Джазіра", агентств агентств Reuters і АР.

Як повідомили журналісти, поліцейські при цьому погрожували знищити їх техніку: фото- і телекамери.

Обладнання було у них тимчасово конфісковано, але потім повернуто. Міністерство внутрішніх справ Хорватії надалі відреагувало на інцидент, заявивши, що журналісти незаконно проникли на територію країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення