Хвороба протікає нетипово: на Рівненщині коронавірусом заразилися півсотні медиків

У Рівненській області коронавірусну інфекцію діагностували вже у 62 медичних працівників. Примітно, що у 51 з них захворювання протікає нетипово – будь-які симптоми COVID-19 відсутні. Про це розповіла заступник головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Лариса Обухівська під час брифінгу в обласній державній адміністрації.

"COVID-19 діагностований зараз у 62 співробітників Рівненської обласної лікарні. Але стаціонарного лікування потребують лише 11 медпрацівників. В інших – немає жодних симптомів хвороби. Тому вони знаходяться на самоізоляції", – зазначила Обухівська.

За її словами, медикам обласної лікарні провели понад 100 швидких тестів і 287 ПЛР-тестів на COVID-19. Також протестовано 30 пацієнтів. Тестування триває.

"Зараз складно говорити, хто від кого заразився – або пацієнти від медиків, або навпаки. Згідно розпорядження обласного санітарного лікаря, на сьогодні закриті на карантин відділення анестезіології та інтенсивної терапії, обласний центр ортопедії, травматології та вертебрології, а також центр торакальної хірургії. Ці відділення знаходяться в одному корпусі. Зараз там йде заключна дезінфекція", – повідомила заступник головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні.

Нагадаємо, згідно з даними Центру громадського здоров'я станом на 9:30 22 квітня в Україні зафіксовано 6592 випадки інфікування COVID-19. З них в Рівненській області – 353.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення