​І сміх, і гріх: нардеп від «​Слуги народу»​ та Шарій побились об заклад на пляшку

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура запропонував відеоблогеру Анатолію Шарію побитися об заклад на пляшку, що останньому прокуратура не планує вручати підозри, хоча сам Шарій стверджує протилежне. Про це йдеться у повідомленнях Telegram-каналів обох сторін.

Як відомо, вчора блогер Анатолій Шарій гучно заявив, що Офіс президента дав розпорядження прокуратурі Києва виписати йому нову підозру у справі 2011 року про нібито неправдиву заяву до поліції. При цьому Шарій посилався на джерела в прокуратурі міста, а також наголосив, що «нова підозра» стосується справи 2011 року, в якій немає потерпілих та свідків і яка «висіла» дев'ять років.

Водночас вчора ввечері нардеп Качура повідомив: «Перевірена інформація! Ніяких підозр Анатолію Шарію вручати не планується».

Сьогодні зранку Шарій відповів (нецензурні вирази прибираємо, - Ред.): «Міська прокуратура... продовжує наполягати на підозрі Шарію. На вулиці Предславинській вже реально сміються над такою впертістю-упоротістю шефа. Привіт Олександру Качурі та його прекрасному джерелу. Будете гавкати чи вкусите нарешті? Давайте вже свою підозру».

Далі нардеп запропонував побитися об заклад на пляшку, а відеоблогер – відмовив.

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд Києва скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія та повернув справу на додаткове розслідування до прокуратури.

Згідно з судовим рішенням, у квітні суд розглянув справу, відкриту проти Шарія за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані Mcdonald's у Києві в травні 2011 року. Шарію було пред'явлено звинувачення в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю і винятковим цинізмом із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК).

Ця кримінальна справа надійшла до суду 13 липня 2011 року, але в лютому 2012 року її було призупинено через оголошенням у розшук Шарія. У 2012 році суд заочно застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів у липні 2013 року повідомило Україні, що Шарій отримав статус біженця і не може бути виданий українським правоохоронцям відповідно до Женевської конвенції 1951 року та Директиви Європейського Союзу. З 27 лютого 2014 року Інтерпол припинив міжнародний розшук обвинуваченого. У травні 2014 року стало відомо, що Шарій отримав статус політичного біженця в Литві. У травні 2018 року поліція повідомила суд, що розшук блогера триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення