Ikea виплатила 96 млн долл. батькам дітей, які загинули під комодами серії Malm (фото)

46 мільйонів доларів – рівно стільки коштувало життя маленького хлопчика Джозефа Дудека, якого розчавив 32-кілограмовий комод Ikea. Компанія погодилась виплатити батькам загиблого таку суму у вигляді компенсації.

32-кілограмовий комод серії Malm забрав життя 2-річного Джозефа Дудека

Інцидент стався 2017 року в Каліфорнії. За рік до того компанія відкликала мільйони комодів Malm у Північній Америці, оскільки вони не відповідали стандартам безпеки. І хоча спочатку Ikea запропонувала безкоштовно надавати кріплення для цих комодів, смерть третьої дитини у 2016 році спонукала до кардинальних дій. У 2017 році Ikea повторно відкликала небезпечні комоди даної серії у США та Канаді, заявивши, що ці меблі "становлять серйозну небезпеку", якщо їх не прикріпити до стіни.

Комоди Malm фірми Ikea

Це було найбільше повернення товару в історії шведського меблевого гіганта Ikea і найбільша компенсація в історії США, пов'язана із загибеллю дітей.

Загалом комоди Malm вбили 4 дітей, починаючи з 2014 року. Це статистика лише по США. Всі загиблі – дворічні хлопчики. Крім Джозефа Дудека під вагою комодів серії Malm загинули Камден Елліс, Каррен Коллас та Тед Макгі. Родинам трьох малюків у грудні 2016 року Ikea погодилася виплатити 50 мільйонів доларів.

Зліва направо: Камден Елліс, Каррен Коллас і Тед Макгі. Всі вони загинули через падіння комодів Ikea

Як відомо, суд дозволив Ikea продавати у США лише ті комоди, що відповідають стандартам безпеки. Комісія з безпеки споживчих товарів штатів розпочала інформаційну кампанію про ризики падіння ящиків комодів.

У США проводять інформаційну кампанію про ризики падіння ящиків комодів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення