"Я був певен, що росіяни окупують лівий берег Києва за 15-20 днів": Арестович шокував киян сенсаційним зізнанням (відео)

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович був певен, що до кінця березня російські загарбники зможуть захопити столицю України. Таке сенсаційне зізнання він зробив у інтерв’ю Дмитру Гордону.

"Коли штурмували Київ, я був певен, що він паде. Майже на сто відсотків. Ну, днів 15-20. Я був певен, що Київ не встоїть. Найсприятливіший сценарій, який я бачив, це повністю захоплений лівий берег. Ми зруйнували б мости і тримали оборону по Печерських пагорбах. І десь важкі бої – у районі Шулявки може бути, КПІ. Я думав, що на цьому рівні ми втримаємо забудову. А від Києва залишиться лише центр, який ми триматимемо в обороні", - шокував своєю заявою слухачів Арестович.

Він також зізнався тележурналісту, що кількість ворожої техніки на підходах до Києва була надзвичайно великою. Так само шалену загрозу становили зібрані навколо міста до купи угруповання військових РФ.

"За час, коли ми вперше з вами розмовляли (інтерв’ю від 15 березня, - Ред.), мені надійшло близько 15 повідомлень наступного характеру: колона військової техніки РФ 50 одиниць, колона 60 одиниць, 300, 150, 400... Я на це дивлюся і розумію, що жодна артилерія у світі це не відпрацює. Був момент, коли в середині березня 14 великих угруповань російських військових стояли навколо Києва, зібрані до купи, а ми діставали лише до трьох, до всього не найважливіших. Усі розрахунки показували, що нам кінець. Тоді військове щастя було на нашому боці", - резюмував радник голови ОП.

Він також додав, що десятки ворожих вертольотів пролітали в напрямках, де в українських захисників не було жодних сил ППО, жодного ПЗРК.

Дивіться відео з заявою про столицю з 33:13

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення