"Я не можу це зробити": студентка-іноземка, яка померла за дивних обставин, залишила прощальну записку (фото)

Минулого тижня ЗМІ облетіла новина про страшну загибель студентки в Тернополі. Нею виявилась шестикурсниця медуніверситету Тернополя, яка втретє не здала іспит і, ймовірно, тому наклала на себе руки, випивши щурячу отруту.

Дівчину звали Бадмус Ололаде Рафіат, вона родом з Гани. Народилася 6 квітня 1995 року. Померла дівчина 16 січня, її знайшов на вулиці місцевий житель. Однак студентка померла в лікарні, куди її шпиталізували вже у стані клінічної смерті.

"У день нещастя вона прийшла до подруг схвильована через проблеми в університеті, - повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області. - Студентка не знала, як про це повідомити батькам. Тіло дівчини знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку".

Бадмус Ололаде Рафіат і її передсмертна записка. Фото: wuzupnigeria.com

В Асоціації студентів Нігерії Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського Рафіат була відповідальною за соціальне спрямування.

Під повідомленням з висловленим співчуттям, яке опублікував в мережі викладач вузу, десятки коментарів від іноземців - від тих, хто був знайомий або дружив з Бадмус. Є й такі, які звинувачують викладача і погрожують йому.

На наступний день після смерті Бадмус в Тернопільському медуніверситеті, де вчилася дівчина-шестикурсниця, відбувся мітинг: сотні студентів-іноземців прийшли до актової зали.

"Лідери асоціацій висловили недовіру декану, він не допомагає їм, - розповів студент третього курсу медуніверситету, представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер Кодуа. - Також ми хочемо, щоб студенти не відраховувалися з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися".

До протестувальників вийшов ректор Михайло Корда. Він їм відповів, що готовий до змін, але тільки в разі, якщо вони не суперечать законам України, пише Страна.

Інформації, коли будуть перевозити тіло дівчини на батьківщину, поки немає, пише ресурс "20 хвилин". У вузі нічого не говорять. Можливо, студентку поховають в Тернопільській області, де вона провела останні 6 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення