"Я перестаю розуміти новини з України": відомий телеведучий з іншого кінця планети звернувся до киян

 FaceNEWS

Радари на дорогах, котрі не в змозі ідентифікувати автомобіль-порушник, це марна витрата грошей платників податків, за яку відповідальність ніхто не понесе. Так автор проекту "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній відреагував на чергове свавілля, що відбувається в Києві. В даному випадку - новий "антирекорд" швидкості на дорогах.

Як відомо, 19 листопада електронна система TruSign на Столичному шосе зафіксувала небувале перевищення швидкості: тут автомобіль розігнався до швидкості 222 км на годину. Однак уже наступного дня антирекорд був побитий: зафіксована вбивча швидкість в 288 км/год.

Стогній, який зараз перебуває в експедиції по Амазонії, констатує: за недовге перебування в джунглях він перестав розуміти деякі "цінності сучасної європейської культури".

"Я навіть не можу зрозуміти новини, які приходять з Батьківщини. Ось, наприклад, про те, що в Києві на Столичному шосе "міські камери спостереження зафіксували новий рекорд швидкості. Невстановлений автомобіль перевищив позначку 288 км/год". Дорогі мої земляки, підкажіть мені, як пояснити індіанцям, чому автомобіль "невстановлений", якщо його зафіксували камери і навіть радари виміру швидкості?! Що відповісти індіанцям на питання: якого банана потрібно було з міської казни витрачати мільйони на установку міських камер? І що в такому випадку робиться в європейських селах і селищах, якщо навіть в європейській столиці за порушення Закону країни максимум, що може бути, це потрапити у стрічку новин", - пише в своєму Facebook тележурналіст.

У коментарях під публікацією Центру організації дорожнього руху користувачі обурилися: навіщо потрібен радар на дорозі без можливості ідентифікувати авто і чому водієві не виставлено штраф за перевищення швидкості. На що в ЦОДР відповіли, що штрафи - не в їх компетенції. Максимум, що вони можуть, це звернутися до поліції з проханням вжити заходів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення