"Я зроблю з тебе жінку": снайпери РФ зґвалтували 4-річну дівчинку та її маму у Броварах

 Reuters

Українська прокуратура звинуватила двох російських снайперів у зґвалтуванні чотирирічної дівчинки та її матері в Броварах під час окупації Київської області навесні 2022 року. Про це сьогодні повідомила агенція Reuters, посилаючись на документи прокуратури.

За даними слідства, 13 березня 2022 року російські окупанти у стані алкогольного сп'яніння увірвалися до подвір'я будинку в Броварах Київської області, де жила молода родина. Окупанти побили батька чотирирічної дівчинки й змусили його, стоячи на колінах, дивитись на те, як його дружину ґвалтували кілька російських солдатів.

"Перед тим, як поглумитися над дитиною, один з окупантів сказав їй, що "зробить з неї жінку", – повідомляє видання.

Після ймовірного нападу на дівчинку та її батьків двоє військових увійшли в сусідній будинок літньої пари, вони побили їх та зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину, які перебували тут. В іншому місці, де мешкало кілька сімей, солдати загнали всіх на кухню та зґвалтували групою 15-річну дівчину та її матір.

Відомо, що всі згадані жертви вижили, їм надано психологічну та медичну допомогу. Водночас розслідуються і справи щодо вбивств цивільних, що сталися в той самий період.

За інформацією Reuters, обидва солдати були снайперами, віком 32 і 28 років. Один із них загинув, а молодший, Євгєній Чорнокнижний, повернувся до Росії. Коли журналісти намагалися поспілкуватися з Євгєнієм Чорнокнижним, то слухавку нібито взяв його брат та повідомив, що "він помер".

Загалом українські слідчі звинуватили у сексуальному насильстві 12 військовослужбовців 15-ї окремої мотострілецької бригади, які скоїли низку злочинів у чотирьох будинках у Броварах під час окупації у березні 2022 року.

Генеральна прокуратура України повідомляє, що розслідує понад 71 тисячу повідомлень про воєнні злочини російських військових.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення