Ядерний терор в Енергодарі: окупанти увірвались до будинку співробітника Запорізької АЕС і зрешетили його з автомата

В Енергодарі окупанти увірвались до помешкання співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. Чоловік вижив, проте він у лікарні у важкому стані. Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

"Чоловіка шпиталізували до міської лікарні з численними кульовими пораненнями. Лікарі борються за його життя. Тим часом окупанти на своїх ТГ-каналах відзвітували, що такими діями ліквідували "терориста", винного у замаху на вбивство колаборанта та обраного окупантами "народним мером" Андрія Шевчика", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі "Енергоатому" відреагували на нелюдську жорстокість, зазначивши, що цьому немає пояснень і виправдань.

"Це все є елементи терору, який створюють загарбники на території Енергодару і Запорізькій атомній електростанції. Це дуже небезпечно, бо це тероризує персонал, який у свою чергу думає про свою безпеку та своїх родин. Замість того, щоб думати про безпеку експлуатації Запорізької АЕС. Це ядерний тероризм", - зазначив керівник "Енергоатома" Петро Котін.

Він також розповів, що окупанти виявляють і виловлюють у Енергодарі людей, які чинили спротив, коли російські військові входили у місто. Незгодних з новою владою виявляють за допомогою камер відеоспостереження, після чого приходять до них додому.

"Це перший випадок, коли розстріляли людину. Але раніше забирали активістів, - розповів Котін. - Попри це персонал Запорізької АЕС продовжує працювати, тому що знає свою відповідальність. Він виконує свої обов’язки наскільки це можливо під тиском зброї, яка на них наведена".

Нагадаємо, що 22 травня в Енергодарі у під’їзді багатоповерхівки по вулиці Курчатова, 38 підірвали ставленика РФ Андрія Шевчика разом із його охоронцями. Вони госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеню важкості. Під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав.

Андрій Шевчик - депутат міської ради Енергодару від ОПЗЖ. 27 березня він повідомив, що очолить "Раду самоорганізації міста", яку створили російські військові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення