Як вибрати квартиру для життя в новобудові: нюанси, які не варто залишати поза увагою

Вибираючи квартиру, багато покупців зупиняють вибір на первинному ринку нерухомості. Напрямок дійсно привабливий, однак інвестування в новобудову пов’язане з ризиками. Розповідаємо, як вибрати та купити квартиру у забудовника, уникнувши підводних каменів.

Квартира в новобудові: можливі ризики

Інвестори повинні розуміти, що вони купують ще недобудовану нерухомість, реалізація проєкту може призупинитися й об’єкт не введуть в експлуатацію. Є ймовірність зіткнутися з довгобудом. Ще одна поширена проблема — невідповідність завершеного проєкту заявленому. Таке іноді буває — інвестори очікували побачити великий сучасний дитячий майданчик, а за фактом забудовник встановив три гойдалки. Це далеко не всі небезпеки, але якщо довіритися надійній девелоперській компанії, ризики можна мінімізувати.

Що мотивує інвесторів вибирати нерухомість на первинному ринку?

Здавалося б, інвестувати у вторинну нерухомість надійніше, але у новобудов є чимало переваг:

  • Фінансова вигода. На ранніх етапах будівництва забудовники пропонують найвигідніші ціни та поступово підвищують їх. Різниця між вартістю квадратного метра на старті та після введення будинку в експлуатацію інколи досягає 100%.
  • Юридична чистота. У квартир в новобудові немає історії, тому можна бути впевненим, що житло не перебуває в заставі чи на нього претендують спадкоємці.
  • Нові комунікації. У новобудовах сучасні трубопроводи та каналізаційна система. Зазвичай передбачено індивідуальні лічильники опалення, електроенергії та водопостачання.
  • Безпека. Більшість комплексів оснащено системами пожежної сигналізації та пожежогасіння. Є системи контролю доступу та відеоспостереження.
  • Розвинена власна інфраструктура. На перших поверхах відкривають ресторани, кав’ярні, студії краси, модні й квіткові бутики тощо. У внутрішніх дворах облаштовують спортивні та дитячі майданчики, а також зони для відпочинку. Для автівок передбачають наземний або підземний паркінг.

Якщо ви вирішили віддати перевагу нерухомості на первинному ринку, варто перейти до основного — вибору квартири.

Критерії вибору квартири в новобудові

В інвесторів запити різні. Для одних основним параметром вибору є ціна, для інших — наявність парку чи станції метро на відстані короткої прогулянки. Все суто індивідуально, але рекомендуємо обов’язково акцентувати на наступному:

  • Репутація забудовника. Інформацію можна знайти на офіційному сайті девелоперської компанії та у відкритих джерелах в інтернеті. Прекрасно, якщо в портфелі забудовника — декілька успішно реалізованих проєктів. Важливо перевірити документи на земельну ділянку, дозвіл на будівництво та ліцензію на ведення будівельних робіт. За допомогою можна звернутися до юриста.
  • Вартість квадратного метра. Не варто спокушатися занадто дешевими пропозиціями. Подивіться якомога більше варіантів. Враховуйте динаміку цін на квартири та загальний стан первинного ринку нерухомості. Це допоможе зрозуміти, яке житло вважається дорогим, а яке — бюджетним.
  • Площа та планування квартири. Житло має абсолютно відповідати потребам власників. Для сімей з дітьми оптимально підходить традиційне планування, яке передбачає ізольованість житлових кімнат. Молодята та ті, хто планує жити самостійно, можуть зупинити вибір на квартирі-студії, де кухня та вітальня об’єднані.
  • Інфраструктура. Якщо будинок знаходиться в уже сформованому районі, то не доведеться хвилюватися за наявність супермаркетів, медичних центрів, аптек, шкіл і дитячих садків поблизу. Якщо комплекс розташований у новому районі, то варто поцікавитися об’єктами, які формуватимуть його внутрішню інфраструктуру.

Якій новобудові в Києві віддати перевагу?

Надійний варіант для інвестування — житловий комплекс RYBALSKY. Об’єкт знаходиться на Рибальському півострові, за декілька хвилин пішки від набережної. За 2,5 км знаходиться парк «Наталка», за 3 км — Поштова площа. До ТРЦ Blockbuster Mall — п’ять хвилин на автівці, до Майдану Незалежності — п’ятнадцять хвилин. У рамках проєкту заплановано будівництво дев’яти будинків-кварталів. Зараз будинки №3 та №9 вже введені в експлуатацію. Триває зведення будинків №5, №7 та №11, а також ведуться роботи на каналі.

Об’єкт привертає увагу не тільки престижним розташуванням, а й розвиненою інфраструктурою. На території заплановано все необхідне для життя, бізнесу й відпочинку.

  • Ретельно продуманий простір для життя в ЖК РИБАЛЬСЬКИЙ. Пропонується нерухомість з однією, двома, трьома та чотирма кімнатами. Площа варіюється від 40,45 кв. м до 171,91 кв. м. Розв’язання різних буденних питань можна делегувати управляючій компанії ATMOSFERA. Мешканці отримують доступ до мобільного застосунку SFERA, завдяки якому можна стежити за прибудинковою територією, під’єднуючись до вебкамер, оплачувати рахунки за комунальні послуги, замовляти доставку продуктів, викликати домашніх майстрів тощо.
  • Простір для релаксу та активного дозвілля. На території є пішохідний бульвар, який включає парк, площу та спортивну зону. Буде створено водний канал, об’єднаний з Дніпром тунелем. Вздовж водного каналу запроєктовано вулицю RestoPort, де передбачено близько тридцяти оригінальних ресторанів.
  • Простір для івентів. Заплановано бульвар довжиною 330 м, де можна організовувати різноманітні заходи. Є сучасні ігрові локації для дітей та простір для прогулянок.

Більше інформації про поліфункціональний район RYBALSKY шукайте на офіційному сайті проєкту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення