"Її ім’я Вікторія": в Одесі у "Вікні життя" пологового будинку вперше за рік залишили дитину (фото)

У "Вікно життя" 7-го пологового будинку на вулиці Космонавтів підкинули новонароджену дівчинку. Дитину перевезли з пологового будинку в лікарню. У її мами є два місяці, щоб передумати і повернутися.

Сигналізація в 7-му пологовому будинку спрацювала близько 8 години вечора 22 жовтня. Лікарі знайшли дитину, закутану в теплий одяг. Дівчинка була гарно і охайно одягнена. При огляді немовляти знайшли записку.

"Її звуть Вікторія. Вона народилася 6 жовтня 2021 року", - написала, ймовірно, мама дитини.

У батьків малятка є два місяці, щоб передумати і повернутися за дитиною. Зараз дівчинка знаходиться в лікарні і пробуде там 7 днів. За процедурою, лікарі мають обстежити дитину, щоб дізнатися загальний стан здоров'я. Потім її переведуть в Будинок малятка. Якщо через два місяці її батьки не повернуться, дівчинку зможуть удочерити.

"Дівчинка здорова і доношена, вагою 3 кілограми і 125 грамів, 53 сантиметри. Оглянута мною, оцінено клінічний стан як задовільний. Були викликані правоохоронні органи згідно з регламентом Закону України. Складено акт, дитину відвезли на машині швидкої допомоги в 2-у лікарню імені Рєзнікова", - розповів лікар-анестезіолог 7-го пологового будинку Микола Керлан.

З початку 2021 року це перший випадок в 7-му пологовому будинку, коли у "Вікні життя" залишили дитину. Це спеціальне вікно, в якому немовля можуть залишити, не боячись кримінальної відповідальності. Воно відкрилося в 2013 році, за весь цей час тут знайшли четверо дітей - трьох дівчаток і хлопчика.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення