​Карантин у Києві: «Чорний квадрат» працюватиме, а «Кубок Дерюгіної» може пройти без глядачів

Деякі театри столиці вже оприлюднили об’яви про те, що припиняють роботу з сьогоднішнього дня і до кінця місяця. Втім, є й такі, які роботу не припинятимуть, а дехто вагається із датою призупинення роботи. Нагадаємо, що згідно рішень Кабінету міністрів України, що мають убезпечити українців від СОVID-19, карантин у Києві введено з 12 березня по 31 березня.

У «Молодому театрі» (вул. Прорізна, 17) повідомили, що заплановані на сьогодні спектаклі точно відбудуться, а як надалі – поки незрозуміло. У касі театру порадили слідкувати за об’явами на сайті.

Театр «Черный квадрат» ще вчора оголосив про те, що припиняти роботу не буде. Втім, повернуть гроші тим глядачам, які хочуть здати квитки. Адміністрація театру обіцяє здійснювати поверхневий огляд відвідувачів на наявність підвищеного потовиділення, кашлю, нежиті. То ж із явними ознаками хвороби глядачів просто не пустять до зали.

«Паніка в очікуванні хвороби при відсутності епідемії для недержавного театру – це смертельно. На відміну від бюджетних театрів, які пречудово відпочиватимуть місяць за рахунок платників податків, Ваш «Чорний Квадрат» може здохнути», - пояснюють у театрі.

Також вирішив не скасовувати свої вистави «Дикий театр». У театрі повідомили, що обмежать кількість глядачів на виставах до 199 осіб, як того вимагає постанова Кабміну, але всі вистави будуть показані за планом.

«Якщо ви вирішили включити «повний карантиновий пакет» - це похвально! Ви можете обміняти квитки на такі ж вистави у квітні-травні, розклад частково є на нашому сайті», - зазначили у театрі та додали, що ті глядачі, які навпаки хочуть повернути вже придбані квитки, також можуть це зробити.

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка повідомив глядачів про перенесення вистав на квітень і червень – це стосується вистав Основної сцени. Квитки на спектаклі на камерній сцені залишаються дійсними. Гастролі театру в Суми і Чернігів скасовано.

Що стосується дитячих театрів, то Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2) вже навіть оголосив нові дати перенесених спектаклів. Втім, як повідомили у касі театру, якщо для глядачів нова дата буде незручною – квитки можна обміняти на зручний день та бажану виставу.

Що стосується Київського академічного театру ляльок: Замок на горі (вул. Грушевського, 1-а) - на його сайті також з’явилося повідомлення про закриття на карантин.

«Придбані квитки будуть перенесені на будь-який зручний для вас час та виставу у квітні», - повідомляється на сайті.

На сайті Палацу «Україна» досі немає інформації про відміну концертів, проте ще вчора з фасаду будівлі зняли всю рекламу концертів та шоу на найближчі дати. Залишилась хіба реклама концерту Ірини Білик, яка має виступити 7 квітня. Якщо, звісно, не продовжать термін дії карантину.

Фото з Telegram-каналу Борислава Берези

Що стосується «Київського Палацу Спорту», то не схоже, аби заплановані на березень події відміняли. По-перше, у розкладі залишаються навчальні семінари та виставки-ярмарки, і точно відомо, що 19 березня стартує Міжнародний турнір з художньої гімнастики серії Гран-Прі «Кубок Дерюгіної».

«Кубок пройде. Ми отримали офіціальний дозвіл. У повному сузір’ї зірок ми готуємось виступати», - наголосила Ірина Дерюгіна, віце-президент Федерації гімнастики України, головний тренер Національної збірної з художньої гімнастики.

Щоправда, наші джерела у Федерації не виключають, що турнір може пройти без глядачів. Оскільки відповідно до рішення Кабміну є обмеження на участь у масових заходах. То ж поки очікуємо на офіційну інформацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення