Катували людей праскою: на трасі затримали озброєну банду, яка зухвало грабувала будинки (фото, відео)

Поліцейські затримали учасників злочинного угруповання за озброєні розбійні напади та катування людей. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

З вогнепальною та холодною зброєю зловмисники здійснювали жорстокі напади на будинки мешканців та на офісні приміщення. Вимагаючи гроші та цінності, зв’язували та катували потерпілих, зокрема праскою.

Попередньо загальна сума збитків становить понад 200 000$.

Зазначається, що 20 травня, поліцейські затримали трьох активних учасників угруповання на трасі Київ-Житомир.

У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції викрили та задокументували злочинну діяльність організованої групи осіб.

«Ця група скоїла ряд жорстоких злочинів на території держави, працювала достатньо жорстко та агресивно. Під час злочинів поводилися достатньо зухвало, влаштовували погроми, катували людей, зокрема розпеченою праскою, перед цим прив’язуючи скотчем до стільця», – повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Члени угруповання вивчали спосіб життя потенційних жертв, їхнє матеріальне становище, поведінку, зв’язки, перебування поза межами дому. Усі напади скоювали зазвичай у вечірній або нічний час, з вогнепальною та холодною зброєю.

У травні цього року вони здійснили розбійний напад на приватне помешкання у Харкові. Учасники групи катували потерпілу праскою та заволоділи грошовими коштами в сумі 60 000 євро, 50 000 доларів США, виробами із золота.

Наразі задокументовано причетність групи до вчинення кількох розбійних нападів на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозри за ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення