Катували в лісі: у столиці перевертні у погонах від СБУ викрали підприємця та змусили віддати $80 тисяч

У столиці керівників відділу Кібердепартаменту СБУ та оперуповноваженого підозрюють у нападі на підприємця, пограбуванні, крадіжці криптовалюти, викраденні людини та перевищенні службових повноважень.

Про це повідомляє Police Control Ukraine.

Зазначається, що експравоохоронці, з'ясував, що підприємець має значні кошти, 1 жовтня 2020 року серед білого дня у Києві на вулиці Михайлівській заштовхали чоловіка до салону «Volkswagen Т5» та відвезли до лісу поблизу Паркової дороги. Там мордували нещасного на протязі 1.5 годин. Після того, як підприємець відмовився віддати нападникам $200 тисяч, відвезли його до до Шевченківського Управління поліції у місті Києві, де продовжували вимогати гроші. Чоловік погодився передати нападникам $80 тис. та зателефонував дружині. Вона з електронного гаманця перерахувала на вказані СБУшниками реквізити 7 біткоїнів, що станом на день та час транзакції було еквівалентно 80 000 доларам США. Після чого підозрювані у злочині написали рапорт про те, що затриманий перебуває у розшуку та потребує екстрадиції до Російської Федерації.

Підозрюваним у зазначених злодійствах керівникам відділу Кібердепартаменту СБУ (заступнику начальника управління і начальнику відділу) та оперу оголосили підозри за фактом крадіжки криптовалюти, грабіжу, поєднаного з насильством, викрадення людини та перевищення службових повноважень. Наразі вони відсторонені від посад.

Наприкинці серпня відповідним співробітникам Кібердепартаменту СБУ були повідомлені підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 146-1, а декому ще й додатково за ч. 1 ст. 366 КК України.

Цікаво, що всім цим людям обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення