Кіберполіція викрила афериста, який через фейковий інтернет-магазин спорттоварів нажився на 0,5 млн грн

Кіберполіцейські викрили чоловіка, який через фейковий Інтернет-магазин ошукав громадян на пів мільйона гривень. Про це повідомили у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

"30-річний чоловік створив та адміністрував вебсайт, де продавав неіснуючі товари, зокрема спортивне та туристичне спорядження. Умовою купівлі була 100% передплата на підконтрольні фігуранту рахунки. Однак, одержавши гроші, зловмисник не виконував взятих на себе обов’язків. У такий спосіб чоловік ошукав понад 60 громадян, загальна сума збитків сягає 500 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Шахрайство в Інтернеті викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області спільно з працівниками відділення поліції №1 Дніпровського районного управління поліції.

За місцем проживання зловмисника працівники поліції провели обшуки. Вилучено ноутбуки, жорсткі диски, мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення