Киянам знову вимкнуть світло: в області "приліт" по об'єкту енергетики, він зазнав тяжких руйнувань (фото)

Сьогодні вранці на Київщині під удар потрапив об'єкт енергетики. Він зазнав тяжких руйнувань. На щастя, жертв унаслідок атаки немає.

"Близько 7 ранку ворог наніс удар по одній із громад області. Ще раз звертаюся до кожного – не фіксуйте місце влучань, не викладайте в мережі фото та відео. Від цього залежить наша з вами безпека", - наголосив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

У соцмережах повідомляють, що тривогу на Київщині оголосили лише після вибуху, а згодом і по всій території України.

"Дуже ймовірно, що ворог застосував гіперзвукову ракету "Кинджал" (швидкість = 12 000 км/год) по Київщині. На це вказує той факт, що за кілька хвилин до вибуху була активність ворожого винищувача МіГ-31, який є носієм цих ракет", - повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

Як повідомили в "Укренерго", у Києві та області можливі відключення електроенергії внаслідок удару вранці.

"Сьогодні ворог здійснив черговий варварський напад на критичну інфраструктуру. У результаті об‘єкт енергетичної інфраструктури на Київщині зазнав тяжких руйнувань. Спеціалісти НЕК "Укренерго" вже працюють, щоб відновити надійність енергоживлення Київа та центрального регіону. Але при цьому Диспетчерський центр "Укренерго" попереджає про можливі застосування графіків аварійних відключень, слідкуйте за повідомленнями обленерго (операторів систем розподілу)", - йдеться у повідомленні.

У компанії звернулись до споживачів із проханням ощадливо споживати електроенергію, особливо з 17.00 до 23.00 години.

"Будь ласка, не використовуйте енергоємні електроприлади, вимкніть зайве освітлення, перенесіть прання на нічні години. Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи", - наголосили в "Укренерго".

У київських телеграм-каналах з’явились кадри наслідків "прильоту". Про який саме об'єкт йдеться - невідомо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення