Колишній нардеп та його син підозрюються у привласненні понад 100 млн грн з бюджету

Протягом 2013-2014 років вони проводили безтоварні операції за фіктивними договорами, а гроші переводили в готівку через конвертаційний центр. До суду направлено подання про обрання запобіжного заходу.

За матеріалами, зібраними Департаментом захисту економіки (ДЗЕ) Нацполіції щодо розкрадання бюджетних коштів, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження встановлено, що колишній народний депутат та його син – екс-голова правління державного підприємства – створили злочинну схему розкрадання і привласнення бюджетних коштів.

Протягом 2013-2014 років зловмисники уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки та передачу її у лізинг підконтрольним їм товариствам.

Перераховані "своїм" підприємствам на підставі безтоварних угод бюджетні кошти в подальшому переводилися на рахунки конвертаційного центру, де перетворювалися на готівку і привласнювалися.

З метою приховування слідів злочинної діяльності, здійснювалося документальне оформлення фіктивної передачі вказаного обладнання.

Натомість сільгосптехніка не поставлялася та не передавалася у фінансовий лізинг підприємствам.Колишньому народному депутату та екс-голові правління ДП слідчі прокуратури повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

До одного з районних судів міста Києва направлено подання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Родинному "дуету" зловмисників за розкрадання та привласнення понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення