Командир АТО розповів, як ВСУ готувалися до прориву росіян через кордон під Сумами

 Апостроф

Українські артилеристи активно готувалися відбивати російську агресію не тільки в Луганській і Донецькій областях, а й у Сумській області, звідки очікувався потужний удар.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко.

За його словами, в той час під його командуванням було тільки 18 контрактників, а решта - добровольці першої хвилі, які збиралися "побути на полігоні два тижні".

"І їм з самого початку хтось чомусь вбив у голови цю думку: це всього на два тижні. Можливо, в тих же військкоматах вірили, що ось все закінчиться. Що наведемо Збройні сили в повну бойову готовність і Росія побоїться... хто його знає, хто там що думав. І представники військкоматів приїжджали, говорили з людьми...", - розповідає Шейко.

За словами командира, у нього в підпорядкуванні все були кадровими офіцерами і з усіма вдавалося знаходити спільну мову. Після розмови з Військкомами вони змирилися, що мобілізовані надовго і почали серйозну підготовку до вторгнення.

"Очікували. Відпрацьовували планові цілі, виїжджали на умовні вогневі позиції, здійснювали розвідку місцевості. Я їздив з водієм командирської машини розвідувати позиції, щоб зрозуміти, де можна поставити батарею, щоб її менше було видно, як і куди можна комунікації підтягнути, рельєф... Поступово "обживали", словом. Вранці - навчання, ввечері - вільний час...", - пояснює Шейко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення