Кому вірити? Рятувальники дають різну інформацію про велику пожежу у Чорнобилі

У зоні відчуження пожежники не можуть впоратися з лісовими пожежами, які почалися ще 4 квітня. Рятувальники офіційно повідомляють, що ситуація під контролем. Однак еколог Олександо Соколенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що рятувальники дають різну інформацію про пожежу в Чорнобилі.

"Пожежі у Зоні. Звернув увагу, що інформація на сайтах ДСНС "Державна служба України з надзвичайних ситуацій - ред.) та ДАЗВ (Державне агентство України з управління зоною відчуження - ред.) суттєво різниться. Перші весь час повідомляють про відсутність відкритого вогню, окремі осередки тління, пошкодження незначних площ, другі повідомляють про верхові пожежі, тисячі гектарів, знищених вогнем, збільшення кількості 137Cs у повітрі в десятки разів", - пише Соколенко.

У коментарях українці цікавляться, кому тепер вірити та що ж насправді відбувається в Чорнобилі.

Зазначимо, що 13 квітня пожежа в Чорнобильській зоні впритул підійшла безпосередньо до атомної станції. Про це повідомила співробітниця "Енергоатому" Наталя Дегтяренко.

Винуватцем масштабної пожежі вважають 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив молодий чоловік поліцейським, він заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися і згасити вогнище.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення