​Коронавірус розробляли як вакцину проти СНІДу: відомий вчений зробив відкриття про Covid-19

Коронавірус SARS-CoV-2, відповідальний за пандемію Covid-19, був створений в пошуках вакцини проти СНІДу. Французький професор, лауреат Нобелівської премії 2008 року (за відкриття ретровірусу ВІЛ) Люк Монтаньє впевнений, що цей вірус випадково випустили з китайської лабораторії.

Професор розшифрував геном цього коронавірусу. Допомагав йому його колега - математик Жан-Клод Перез, який є фахівцем в обчислювальній біології, тобто використовує математичні методи в біології.

«Я почав вивчати секвенції РНК цього вірусу. Він почав ритися в найдрібніших деталях цієї РНК-секвенції, але ми не були першими. До нас цим же займалася група індійських дослідників. Вони опублікували, точніше, спробували опублікувати результати своєї роботи. Вони провели аналіз генома і показали, що в повному геномі цього коронавірусу була секвенція іншого вірусу. І - це сюрприз для мене - це була секвенція вірусу імунодефіциту (СНІД). Це було опубліковано індійцями. Однак їх змусили дезавуювати свій аналіз, відмовитися від нього, на них чинився колосальний тиск, розумієте? Ніхто не хоче, щоб істина побачила світло. Але істина в результаті все одно побачить світло, наукова істина завжди пробивається до світла, навіть якщо комусь дуже хочеться її приховати», - заявив Монтаньє в інтерв'ю на порталі Pourquoi Docteur.

За словами професора, в цьому коронавірусі була не тільки секвенція ВІЛ, а також і секвенція малярії.

Вчений відкидає версію про те, що в Ухані розробляли біологічну зброю з високою агресивністю.

«Вони хотіли зробити вакцину від зараження вірусом імунодефіциту людини, використовуючи коронавірус. Коронавірус може бути ослаблений, щоб не загрожувати здоров'ю (життю), і його в даному випадку використовували в якості вектора (носія) для антитіл вірусу, що викликає СНІД. І таким чином, це в підсумку могло б стати вакциною», - вважає лауреат Нобелівської премії з медицини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення