Ковід-дисидента Остапа Стахіва підозрюють у спробі повалити конституційний лад: відео масштабних обшуків СБУ

У Львові на вулиці Івана Франка, 60 співробітники СБУ прийшли з обшуками у квартиру одного з лідерів руху проти примусової вакцинації, юриста Остапа Стахіва. Крім того, Служба безпеки України повідомила йому про підозру і заблокувала всеукраїнську мережу так званих "антивакцинаторів".

Остап Стахів

Остап Стахів

За словами Стахіва, силовики виламали двері квартири о 6-й ранку, не зачитали йому права і відібрали техніку. Його прийшли підтримати соратники.

Події у організації пов’язують з тим, що 24 листопада противники вакцинації планують провести в центрі столиці масштабну акцію протесту.

"Завтра суд. Мене хочуть відправити під варту, під заставу майже у 1 мільйон гривень", - розповів Остап Стахів і додав, що крім нього обшуки провели у трьох людей з його оточення.

Сьогодні СБУ провела низку синхронних спецоперацій одразу в кількох регіонах України. Лідеру так званих "антивакцинаторів" і ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст.109 Кримінального кодексу України.

"Служба безпеки України повідомила про підозру лідеру "антивакцинаторів" і заблокувала їхню всеукраїнську мережу", - повідомляє пресслужба СБУ.

Сьогодні у мережі соратник Стахіва журналіст Олександр Надьожа опублікував відео, що стало з його житлом після обшуків. Крім повного бардаку, двері у його квартиру виламані. Чоловік розповідає, що вилучили техніку, заощадження і зникли деякі речі. Олександр також заявив, що йому зробили укол з невідомою речовиною.

"Мене сонного скрутили у наручниках. У цей момент мені щось вкололи. А потім питають: "Ви що, не можете прийти до тями?". Потім викликали швидку і взяли забір крові. Ймовірно, це було щось психотропне. Тому що коли я лежав, а мені щось зачитували (ймовірно, постанову про обшук, - Ред.), лунало ехо. Хотілось бігти, кричати, щось робити. Але я своєю свідомістю себе зупиняв і просто лежав. У роті дуже пересохло, але я не хотів нічого казати", - розповів Олександр.

Також він додав, що силовики підкинули йому "георгіївську стрічку", курили у його квартирі, били його у голову і навіть вдарили його кота.

На додачу до всього Олександр побоюється, що силовики будуть проти нього чинити провокації.

У свою чергу в СБУ повідомили, що в своєму розпорядженні мають беззастережні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, зокрема листування, коли зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захопити владу в регіонах. Потім вони мали намір створити на території України власні територіальні громади із власною міліцією та економікою.

"Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, що вказують на можливе фінансування цієї діяльності представниками РФ. Тривають слідчі дії", - повідомили у СБУ.

За даними реєстрів, 35-річний Остап Стахів є керівником ТОВ «Добра ідея», ГО «Ідея Нації», головою ГО «Ідея – хаб», ГО «Народне телебачення», засновником БО «Фонд Червона Русь» та ГО «Асоціація підприємців Львівщини».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення